ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

"Εκτροφεία «φιδιών» η αλλιώς Κολλέγια Ανατόλια και Αθηνών "

 


Έστειλε τον γιό του στο Κολλέγιο Αθηνών ο mister Alexis….. 
Στο Κολλέγιο που δήθεν μισούσε....που ωρυόταν μέσα στην βουλή...

Σημερινός Πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών είναι ο Αμερικανός Ρίτσαρντ Τζάκσον (Richard Lee Jackson), πρώην διπλωμάτης (...) του 'Στέϊτ Ντιπάρτμεντ' και πρόεδρος του 'Anatolia College' της Θεσσαλονίκης από το 1999 ώς το 2009 (ΕΔΩ)


Τό τί ἀκριβῶς θἀ ἐμφυσήσουν στούς μαθητές δέν εἶναι καί τόσον δύσκολο νά τό καταλάβουμε.Ναί,τά ...ἰδεώδη τοῦ Δέλτα ...
Ο Richard Jackson σπούδασε στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ Princeton (AB) και Tufts (Master’s in International Relations - Fletcher School of Law and Diplomacy).

Επί 30 χρόνια ακολούθησε διπλωματική σταδιοδρομία, η οποία περιελάμβανε εκπροσώπηση των ΗΠΑ σε διάφορους τομείς και σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Κατά το διάστημα 1972-1977 υπηρέτησε στην Ελλάδα ως Γενικός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη και ως Εμπορικός Ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.


Η δραστηριότητά του στον χώρο της εκπαίδευσης αναπτύχθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 (Executive Director for Diplomatic Studies & Training, Dean of Area Studies-Foreign Service Institute, κ.ά.). Το 1999 –μετά την ολοκλήρωση της διπλωματικής σταδιοδρομίας του– ανέλαβε President του Anatolia College και του American College of Thessaloniki-AC T στην Ελλάδα, προσφέροντας τις υπηρεσίες του επί 11 συνεχή χρόνια. Το 2009 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ Ανθρωπιστικών Σπουδών από το ACT. Η ενασχόλησή του με εκπαιδευτικά θέματα είχε και ευρύτερη διάσταση (President trust-Association of American International Colleges & Universities, κ.ά.).Ἐδῶ-

Όλα τα μέλη του Trust δεσμεύονται να υποστηρίξουν το όραμα, τις αξίες και τις πρακτικές που συνδέουν τη φιλελεύθερη εκπαίδευση με τις ανάγκες ενός ολοένα και πιο διαφορετικού φοιτητικού σώματος, ενός παγκόσμιου εργατικού δυναμικού και ευημερούσας κοινότητας.(ἐδῶ)

Τό Κολλέγιο Ἀθηνῶν


«Το Κολέγιο Αθηνών ιδρύθηκε από το κύκλωμα του “εθνάρχη” Βενιζέλου ως ένα ασφαλές και κλειστό “εκκολαπτήριο” γόνων διαδοχής. Στόχος του ήταν πάντα η εξουσία της χώρας, ανεξάρτητα από το ποιος εξωτερικός ιμπεριαλιστικός παράγοντας την κη­δεμόνευε. Τα μέλη του περιορίζονται εντός μιας κοινοβια­κής ζωής. Οι σχέσεις τους δεν τελειώνουν μετά το πέρας των σπουδών τους. Καλλιεργούνται και εντείνονται και μετά από αυτές. 
Αποτελεί, δηλαδή, μια ειδική κοινότητα μέσα στην ελληνική κοινωνία. Μια κοινότητα ανθρώπων οι οποίοι επιδιώκουν και προσπαθούν να μοιρά­ζονται τα πάντα μόνο μεταξύ τους. Βαφτίζονται, παντρεύονται και κηδεύονται μεταξύ τους. Γιατί; Γιατί μοιράζονται θέσεις και “επιτυχίες” μεταξύ τους. Ο πολι­τικός συμμαθητής δίνει δημόσια έργα στους πλού­σιους επιχειρηματίες συμμαθητές του. Όλοι βοη­θάνε αλλήλους μέσα στη λογική των αγγλοσαξονικών ομοίων, οι οποίοι αισθάνονται “ανώτεροι” από τους υπόλοιπους...» (ὁλόκληρο τό θέμα ἐδῶ)

Διαβᾶστε καί ἐδῶ

Μιλάμε για κανονική Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία  θα μπορούσε αντί για "Κολέγιο Αθηνών" να ονομάζεται "Κολλητοί Βενιζέλου, Μπενάκη και Σια"
Πέτρος Καλλιγάς από τους ιδρυτές προπάππος του Παύλου Γερουλάνου




Καί ὁ Γαπ καί ὁ Σαμαρᾶς ἐκεῖ συναντήθηκαν ὡς ἔφηβοι καί βεβαίως ξανἀσμιξαν εἰς τάς ΗΠΑ ὡς φοιτητές (τί σύμπτωσις ! ) Κάποτε στήν Ἀμερική

Καί ἀπό ποῦ ἀλλοῦ,εἴπαμε πέρασε ὁ Ῥίτσαρντ Τζάκσον :  πρόεδρος του 'Anatolia College' της Θεσσαλονίκης από το 1999 ώς το 2009

Κολλέγιο Ἀνατόλια ἔ ;


Οἱ φιλάνθρωποι ἀμερικανοί, καί ἐνῶ ἡ ὀθωμανική αὐτοκρατορία εἶχε πάρει τήν κατιοῦσα,εἶπαν νά ξεκινήσουν τό θεάρεστο καί φιλανθρωπικό ἔργο τους (βλέπε νά βάλουν πόδι καί χέρι στόν ἐπικείμενον διαμοιρασμό) .Ἔτσι βρέθηκε ὁ ἱεραπόστολος Cyrus Hamlin,στήν Κωνσταντινούπολιν ὅπου ἱδρύει ἕνα ἱεροδιδασκαλείον (τό ὁποῖον ἐπεκτάθηκε μέ πρόσθετες σχολές μία ἐκ τῶν ὁποίων καί τό Ἀνατόλια),προσέξτε,γιά ἀρμενίους καί ἕλληνες ! Βρέ τούς φιλανθρώπους πού ρποστάτευαν τούς χριστιανούς τῆς τουρκιᾶς! Ἀλήθεια τόσα χρόνια πρίν ποῦ ἦταν ἡ μέριμνα καί ἀγάπη τους;

Πρῶτος πρόεδρος του, ὁ Charles Tracy.Ἄλλος ἱεραπόστολος καί φιλάνθρωπος !
«Αρχικά το Ανατόλια λειτουργούσε στην Μερζιφούντα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, νοτιοανατολικά της Σαμψούντας,ως σχολείο για Έλληνες και Αρμένιους. ...Ο ιδρυτής του σχολείου ήταν ο Τσάρλς Τρέισι (Charles Tracy). Το σχολείο έχει κοινές ρίζες με το Robert College στην Κωνσταντινούπολη,ένα από τα πιο φημισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τουρκίας Οι Τουρκικές αρχές ανάγκασαν το σχολείο να κλείσει οριστικά το 1921, αλλά μετά από πρόσκληση του Ελευθέριου Βενιζέλου προς τον τότε πρόεδρο του σχολείου, George E. White, το Ανατόλια ξανάνοιξε στην Θεσσαλονίκη το 1924.»

Διαβᾶστε ὅλο τό ἱστορικό του ΕΔΩ καί ΕΔΩ



Ἄ καί ἀπό τίς ὑποτροφεῖες τοῦ Ἀνατόλια ὡφελήθηκε ὁ Γκίκας Χαρδούβελης.Ὁ γνωστός ἐκλεκτός τῆς Μπίλντερμπεργκ...


Καί ὁ Καιρίδης στό Κολλέγιο Ἀνατόλια καί στό Ἀμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (ἀμφότερα ἀμερικάνικα ἔ;),ὡς μέλος τῶν ἐποπτικῶν τους συμβουλίων.Τοῦ ἐποπτικοῦ συμβουλίου,παρακαλῶ ! Τί ἐποπτεύει; Μά τί ἄλλο ἀπό τήν ἐκπαίδευσιν στήν ἐλλαδική,ἡ ὁποία πρέπει νά ἀκολουθῆ συγκεκριμένη γραμμή καί πορεία...Ἐξ οὖ καί τά βραβεῖα,ἀπόδειξις τῶν ...κόπων του !



Κυττᾶξτε τί γίνεται στήν «Θερινή Ἀκαδημία τῆς Ὀλυμπίας» (προσφέρει ετησίως ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων μαθημάτων στην Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σπουδές),ἀλλά καί ἀπό τήν μητρική της,Navarino Network,ὅπου καί πάλιν ὁ Καιρίδης εἶναι δ/ντης. Βεβαίως ὅλα αὐτά ἐν Θεσσαλονίκῃ,διότι :η Θεσσαλονίκη δικαιούται έναν ευρύτερο περιφερειακό ρόλο στα Βαλκάνια


Ξέρετε ποιός ἄλλος εἶναι μέλος τῆς ἐπιτροπῆς Ἀνάπτυξης (καλά πόσες ἐπιτροπές ἔχει ἕνα Κολλέγιο; Καί γιά ποιόν λόγον ;! ! ! ) τοῦ Κολλεγίου Ἀνατόλια; Ὁ ἑβραῖος πρώην ἀντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης ἐπί τῶν Οἰκονομικῶν τοῦ Δήμου,Καπόν Χασδάϊ. Τόν θυμᾶστε ; Ἀπό τό Ἀνατόλια ἀποφοίτησε καί ἀπό τό LONDON SCHOOL OF ECONOMICS ἔλαβε τό πτυχεῖον οἰκονομικῶν ὁ ...γίγας τῆς οἰκονομίας ὁ ὁποῖος νοικοκύρεψε γιά τά καλά τόν δῆμο Θεσσαλονίκης,ἐλέῳ Μπουτάρ-ογλού...








Ἐάν ὅμως θέλουμε ὅλα τά παραπάνω νά τά βάλουμε σέ μία τάξιν,συνδυάζοντάς τα,ἡ κατάληξις εἶναι μία : ΕΛΙΑΜΕΠ. Καί τί σημαίνει αὐτό;

Στα πλαίσια της πραγματικότητας που πάει να στήσει το ΕΛΙΑΜΕΠ, τα μεσαία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή οι σοβαροί δημόσιοι υπάλληλοι, οι τίμιοι έμποροι, οι εύποροι αγρότες και οι ευυπόληπτοι εργάτες, οι στρατιωτικοί που παίρνουνε στα σοβαρά το επάγγελμά τους, οι μελετηροί επιστήμονες και, ακόμα, οι ευσυνείδητοι φοιτητές, δεν έχουνε θέση. Πρέπει να εξοντωθούν!

Η ιστορία μας αρχίζει το 1936, οπότε τοποθετήθηκε πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη ο James Hugh Keeley (1895-1990). Με το που πήγε εκεί ο εν λόγω«διπλωμάτης» ξεσπάσανε στη «συμπρωτεύουσα» οι γνωστές ταραχές του Μαΐου του 1936, που ξεκινήσανε ως εργατικές διεκδικήσεις αλλά ραγδαίως μεταβλήθηκαν σε διατύπωση αιτήματος αυτονόμησης της πόλης αυτής, που, ως γνωστόν, είχε τότε μεγάλο ιουδαϊκό πληθυσμό. Ο Ιωάννης Μεταξάς έπιασε στο φτερό το βαθύτερο υπονοούμενο των γεγονότων και δραστικώς κατέστειλε τις διαδηλώσεις, με αποτέλεσμα να εξουδετερωθεί και η στάση μονάδων του Στρατού που τότε σταθμεύανε στη Θεσσαλονίκη και οι οποίες, επειδή δεν καταλαβαίνανε τι πήγαινε να γίνει, είχαν «συναδελφωθεί» με τους διαδηλωτές . 
Τα γεγονότα αυτά όμως υπήρξαν η βασική αιτία επιβολής του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, διότι και ο Ιωάννης Μεταξάς αλλά και ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ είχανε καταλάβει ότι -με αμερικανική υποστήριξη- διατυπωνόταν επιβουλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας.


Ο Keeley έπαιξε έναν καθοριστικό ρόλο στην επίβλεψη του πρώτου πραξικοπήματος στη Συρία τον Μάρτιο του 1949, ανατροπής του δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου Shukri al-Quwatli και αντικατάστασής του με τον πρώτο στρατιωτικό ισχυρό άντρα της Συρίας, στρατηγό Χουσί αλ Ζαΐμ.(ἐδῶ)
Ο James Hugh Keeley, πάντως, έμεινε στη Θεσσαλονίκη μέχρι την έκρηξη του Β΄ Παγκόσμιου πόλεμου το 1939, οπότε γύρισε στην Αμερική. Με δυσκολία έκρυβε τη μνησικακία του κατά του Μεταξά και, γενικώς, των Ελλήνων που δεν είχαν αφήσει να πραγματοποιηθεί το «ωραίο» όραμά του για αυτονόμηση/ανεξαρτοποίηση της «νύμφης του Θερμαϊκού»
Ξαναγύρισε στην Ελλάδα, στην Αθήνα τώρα, λίγο μετά την κατά το 1945 συνθηκολόγηση της Γερμανίας και έκανε ό,τι μπορούσε ο άνθρωπος για να δώσει μορφή αγριότητας στον μεταξύ των Ελλήνων Εμφύλιο Πόλεμο που ήδη είχε ξεσπάσει. Το 1947, έχοντας επιτελέσει επιτυχώς αυτήν ειδικά την αποστολή του, γύρισε στην Αμερική, υπηρέτησε ως πρεσβευτής σε άλλα, «ευαίσθητα» πόστα και μετά επιδόθηκε στην καλλιέργεια των -μεγάλων- «πνευματικών και πολιτιστικών» ενδιαφερόντων του. 
Όμως η «πικρία» του για την αποτυχία του «μεγάλου κόλπου» το 1936 στη Θεσσαλονίκη δεν τον άφησε εφ’ όρου ζωής – και με αυτή διαπότισε τους τρεις γιους του, δύο από τους οποίους έμελλαν να έχουν καθοριστική επίδραση στα σύγχρονα γεγονότα της Πατρίδας μας.


Edmund Keeley
Η πιο σκοτεινή μορφή από τους τρεις είναι ο Edmund Keeley, συγγραφεύς και τα σχετικά, που ζει -δήθεν- απομονωμένος σε μια ειδυλλιακή γωνιά των Ηνωμένων Πολιτειών και εφ’όρου ζωής ασχολείται με την Ελλάδα. Ξέρει καλά τα Νέα Ελληνικά, έχει παντρευτεί Ελληνίδα και ορθώς κατάλαβε ότι το πανεπιστήμιο στην Ελλάδα ήτανε ό,τι είναι ο Στρατός στην Τουρκία: θεματοφύλακας της διατήρησης της Έθνικής Ιδέας. Έτσι συνέλαβε το σχέδιο να διαλύσει το Ελληνικό Πανεπιστημιακό σύστημα και ειδικώς το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Φιλοσοφική Σχολή του οποίου, χάρη σε μορφές όπως ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, είχε, από το πρώτο μισό ήδη του 19ου αιώνα, αναδειχθεί σε πεδίο σφυρηλάτησης της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων. Συνεργός του σε αυτό το ‘σχέδιο’ υπήρξε ο Θεόδωρος Κουλουμπής (σκέτος Θοδωρής κατά τους φίλους του), που σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόσωπο που όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερο αλλά και κατακλύζεται από εκδηλώσεις τιμής και σεβασμού προς το πρόσωπό του. (Όχι παίζουμε!)


Ρόμπερτ Κίλι πρώην πρέσβης (καί ὄχι μόνον)τῶν ΗΠΑ στήν Ἀθήνα καί στενός φίλος τοῦ Ἀνδρέα Παπανδρέου (φωτό ἐδῶ)
Ο άλλος γιος που προσπάθησε να πάρει πίσω «το αίμα του πατέρα του» για την υπόθεση της Θεσσαλονίκης το 1936, είναι ο Robert Keeley. Αυτός ακολούθησε τη σταδιοδρομία του πατέρα του και μπήκε στο Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α., δηλαδή το State Department. Αντίθετα με τον αδελφό του Edmund κινήθηκε ανοιχτά και νωρίς έπιασε φιλίες με -ποιον άλλον;- τον Ανδρέα Παπανδρέου, γιο της Σοφίας Μινέϊκο, που αλώνιζε στην Αμερική ως τροτσκιστής, φιλελεύθερος και όλα τα σχετικά ήδη πριν από τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο. Ο Robert Keeley ήρθε ως Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα το 1985, όταν δηλαδή ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ολοκληρώσει τη διάλυση του Κράτους του 1821 και, κατά συνέπεια, δεν είχε φόβο να υποστεί τις συνέπειες τής κατά των ελληνικών συμφερόντων δράσης τής οικογένειάς του γενικώς. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη σοβαρή εκδήλωση προς τιμήν του οργανώθηκε από τον Θ. Κουλουμπή -πού αλλού;- στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, κατά το 1987. Πασιχαρής ο Keeley που μπορούσε πια να πάει στη Θεσσαλονίκη χωρίς να κινδυνεύει, πασιχαρής και ο Κουλουμπής που τον είχε φέρει στη Θεσσαλονίκη εν δόξη και τιμή, πασιχαρείς και οι «Έλληνες» πανεπιστημιακοί καθηγητές που κάθησαν τότε στο ίδιο τραπέζι με αυτά τα δύο εκλεκτά υποκείμενα...


ΠΈΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΊΟΥ 2019




 


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES &

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook


ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ε.ΣΥ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ:2665300856


         

 

SACRED ELLANIA TEXTS


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια